sveriges bästa bageri och café
nu tänker jag gå ifrån min princip 'mycket bilder - lite text' i denna bloggen. ni får ha lite överinseende med detta, läs eller klicka er vidare.
sveriges bästa bageri och café. ja, hur vet jag det? jag har inte arbetat som bagare och konditor på över tio år nu och jag tror att jag har tappat mycket av den erfarenheten och den professionen jag en gång hade som bagare och konditor. men när jag kliver in på Petite France i stockholm är det som att jag kommer in i det där bageriet som jag alltid drömde om att få äga. här möter jag en bagare som brinner för sitt yrke, en bagare som använder all sin yrkesskicklighet, en bagare som ser till kvaliteten. Sebastien på Petite France bakar med glädje och det smittar av sig till mig när jag ser honom 'in action'.
Skulle jag idag vara riktigt modig (som min son), skulle jag öppna det där bageriet och caféet jag alltid velat ha. min bedömning bygger helt och hållet på min känsla och mina egna drömmar.
men vad säger då de där 'experterna' och som självklart har rätt:
"Petite France står fortfarande i en klass för sig med sitt fantastiska bröd, underbart konstnärliga bakverk och ypperliga luncher. Aldrig slarvigt, alltid bra, som det anstår en perfektionist. Vår enda invändning gäller den något opraktiska lokalen, som borde kunna bli snyggare och ja, mer fransk. Som det anstår ett ställe med ambitioner som detta. Men ändå: minsta macaron är en uppenbarelse för gommen. Närmare franskt konditortempel än så här kommer man inte i Sverige. Gudomligt!"
"Ett franskt konditortempel – och svårslagna lunchställe - som lyfter hela Kungsholmen. Merci beaucoup!”
och jag kan bara hålla med!
i DN 21/1 2011 kan du läsa vad Sebastien själv säger efter att ha fått "Gulddraken" för tredje året i rad.
kika även in på Sebeastiens blogg 'Brödpassion'
och sidan för Petite France hittar du här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar