blandar ihop en levain av surdeg, mjöl och vatten
efter drygt 12 timmar bubblar det och jäser i bunken
knådar ihop levain med dinkel, vete och vatten,
knådar 5 minuter på låg växel,
ökar hastigheten och knådar ytterligare 5 minuter,
tillsätter havssalt
degen för jäsa i plastlåda med lock,
viker ihop degen timme 3 och 6
efter 9 timmar är det färdigjäst
tömmer ut degen försiktigt
delar degen på två och formar till bröd
bakar bröden i hög temperatur och med ånga
knådar ihop levain med dinkel, vete och vatten,
knådar 5 minuter på låg växel,
ökar hastigheten och knådar ytterligare 5 minuter,
tillsätter havssalt
degen för jäsa i plastlåda med lock,
viker ihop degen timme 3 och 6
efter 9 timmar är det färdigjäst
tömmer ut degen försiktigt
delar degen på två och formar till bröd
bakar bröden i hög temperatur och med ånga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar